כשטירוף פוגש תשוקה – ביקום מקביל ארוחה שכזאת הייתה נאסרת למכירה לקהל

אחד הטרנדים החמים בסצנת הקולניריה המקומית הוא ערבי קונספט או שיתופי פעולה של שני שפים או יותר ממסעדות שונות שחוברים יחדיו לערב חד פעמי אחד, יחיד ומיוחד . מספר המקומות לערב שכזה הוא מן הסתם מוגבל (בהתאם למספר המקומות במסעדה המארחת ) ובד"כ בערב שנחשב לאטרקטיבי רשימת ההזמנות נסגרת תוך כמה שעות מרגע פרסום האירוע. הרעיון הכללי הוא לצאת מהמסגרת הרגילה של המסעדה וליצור תפריט חדש, מעניין , מפתיע ואף פרוע סביב נושא מסויים שבד"כ לא ניתן ליישום ביומיום של המסעדה . הנוסחה מאחורי הרעיון פשוטה למדי : שף של מסעדה אחת בא להתארח אצל שף של מסעדה שניה ובסופו של דבר מקבלים משוואה שבה אחד ועוד אחד שווים שלוש .  הפודיז , שלא מפסיקים לחפש ריגושים חדשים עטים על אירועים כאלה כמו עיט הרעב לטרף. אירוע כזה מתפרסם בד"כ בפייסבוק ו/או באינסטגרם ועובר מפה לאוזן . הפעם היה זה מתן אברהמס (הלוחש לפרות) , שף ההדסון שבא להתארח בברוט של השף יאיר יוספי וחבורתו . הדסון וברוט,  שני מקומות מצויינים , כל אחד בנישה שלו , לא ממש זקוקים ליחסי ציבור (בלשון המעטה) ובכל זאת ערב שכזה עושה רק טוב יותר לכולם . אפשר לכתוב פוסט שלם על הגלגול החדש והמוצלח  של הברוט (לשעבר בר יין) עם כל אחד מחמשת השותפים שלו ופוסט נוסף על המהפכה שעשה מתן אברהמס בהדסון , אבל הפעם מדובר בערב חד פעמי , אחד יחיד ומיוחד שמגיעה לו במה משלו . הגעתי עם שלושה חברים וקיבלנו מקומות טובים על הבר , כמובן שהזמנו מקום שלושה שבועות מראש . ברגע שהתיישבנו נמזגו לנו צ'ייסרים של וויסקי "ווילד טרקי" שהושרו בו רצועות בייקון מטוגנות ויושנו יחדיו למשך עשרה ימים.  מוזר, מפתיע, מטורף !!! טעים ? מה זה משנה בכלל 🙂 , עם כזאת פתיחה אין בכלל ספק שההמשך הולך להיות מוצלח .

Bacon Wild Turkey by Mattan Abrahams

ברור שבערב חד פעמי שכזה מזמינים את כל התפריט , אז הזמנו…  הקונספט של הערב היה ערב מושחת (ברובו הגדול בשר) שהחוק היחידי בו ככל הנראה היה שכל המנות צריכות להכיל בייקון ושומניו  . פתחנו במרק "מול צ'אודר" נפלא שהכיל תירס, מולים , תפוחי אדמה ובייקון בציר דגים ותמנונים . המשכנו עם מנה מדהימה של טרטר שייטל ובצל סגול כבוש בברבן ומעליו סרטנים כחולים נאים שהשתדכו באופן מושלם ומפתיע לשייטל.

מרק מול צ'אודר
מרק מול צ'אודר
טרטר שייטל וסרטנים חיים
טרטר שייטל וסרטנים חיים

אחר כך הגיעה מנת שפיץ אנטרקוט, חמאה שרופה וחלמון ביצה נא – מנה פשוט וואו ! את שאריות הרוטב שנשאר בצלחת נגבנו בלחם שהוכן משומן בקר … מנת הבייבי ריבס שהזמנו הייתה בעלת טעמי עישון טובים אך יבשה ונעדרת עסיסיות וקיבלה פה אחד את התואר המנה החלשה של הערב מבחינתינו .

קצוות אנטרקוט , חמאה שרופה , ברבן וחלמון
קצוות אנטרקוט , חמאה שרופה , ברבן וחלמון

בייבי ריבס מעושנות
בייבי ריבס מעושנות

רגע לפני שעברנו להמבורגרים אכלנו את מנת הפסטה שבאוירת הערב זכתה לשם הלא פוליטיקלי קורקט "וויט טראש קרבונרה " והכילה בטן חזיר צלוייה 12 שעות , הולנדז מעושן והמון פרמז'ן . ללא ספק, אחת הקרבונרות המושחתות ever .

צילום תמים למדי של קרבונרה מושחתת
צילום תמים למדי של קרבונרה מושחתת

בשלב הזה היינו מוכנים להמבורגרים והזמנו את שני הסוגים שהוצעו בתפריט . האחד  GreekBurger – המבורגר טלה ובקר שהוגש בלחמניית זרעי אניס עם קטשופ קלמטה , תרד מוקרם ובייקון תמנון ; והשני Minnesota Lumber Jack Burger -המבורגר טחון עם בייקון שהוגש בלחמניית שומן בקר עם גרני סמית במייפל וברבן ועוד קצת בייקון מעל . שני ההמבורגרים היו מטורפים ומשפריצים עסיסיות וטעמים כמו שרק מתן יודע להגיש .

המבורגר טלה ובקר , תרד מוקרם, תמנון, בייקון
המבורגר טלה ובקר , תרד מוקרם, תמנון, בייקון 
המבורגר בייקון, תפוחי גרני סמית' בברבן ומייפל
לחמניית שומן בקר, המבורגר בייקון, תפוחי גרני סמית' בברבן ומייפל

רגע לפני שהגיעו הקינוחים פונקנו ע"י השף יוספי בצ'ייסרים של זוברובקה ושומן אנטרקוט – משהו קטן כדי לוודא שאכן יסתמו לנו העורקים במידה וזה לא קרה עדיין … Cheers !

זוברובקה קפואה ושומן אנטרקוט על הפלנצ'ה
זוברובקה קפואה ושומן אנטרקוט על הפלנצ'ה

בגזרת הקינוחים נמשך הקו המנחה של הערב והשפית קונדיטורית מיכל בוטון "קיבלה הוראה" להחליף את החמאה בכל המתכונים לשומן בייקון . גם כאן הזמנו את כל הקינוחים שהופיעו בתפריט – שלושה במספר . התחלנו עם קינוח "תירס" שכלל קרם אנגלז ,תירס וברבן עם סבלה (עוגיה פריכה) מאפר של עלי תירס , ומעל קרם פרש מוקצף וקרמו פולנטה . אני אישית , פחות התחברתי לקינוח המעניין הזה אבל החברים עפו עליו . ע"פ יוספי קינוחים מתירס יהיו  הדבר הבא בקיץ הקרוב . המשכנו עם פונדנט שוקולד, גנאש וצ'יפוטלה שהיה מצויין כיאה לשידוך של שוקולד ופלפל חריף ; וסיימנו עם לחם פודינג עם שומן חזיר ובייקון מסוכר שהיה פשוט מ ו ש ל ם  וסגר את הארוחה הזו בצורה הטובה ביותר שאפשר לבקש.

אנגלז תירס וברבן, סבלה אפר עלי תירס, קרמו פולנטה וקרם פרש מוקצף
אנגלז תירס וברבן, סבלה אפר עלי תירס, קרמו פולנטה וקרם פרש מוקצף
צ'וקולדה - פונדנט , צ'יפוטלה
צ'וקולדה – פונדנט , צ'יפוטלה וכמה אנשים שנדחפו לתמונה (מתן כובע אפור)
בייקון ברד-פודינג אלוהי
בייקון ברד-פודינג אלוהי

נ.ב איפשהו באמצע הערב אכלנו גם סנדוויץ' של רוסט סינטה בלחם קסטן משומן בקר ובייקון עם קרם פרש חזרת וחסה כבושה,  שקנינו בדוכן המאולתר והגאוני של אנשי הברוט,  שהוצב בחוץ למי שלא זכה להשיג מקום לערב הזה וסתם לשכמותינו שחייבים לנסות הכל . הייתי יותר משמח אם הדוכן הזה היה נשאר שם לנצח … מחירן של המנות היה גבוה מהממוצע אך הדבר די ברור לאור העובדה שישנה השקעה מרובה לערב אחד בלבד . מה גם  שהקהל עצמו סלחן יותר במקרים כאלו לגבי מחיר הארוחה ומוכן לשלם יותר על אוכל מושקע ומעניין באופן חד פעמי . למי שמעוניין לאכול את המנות הללו , זה לא ממש אפשרי … כאמור, היה זה ערב חד פעמי . אולי יהיו ערבים נוספים בעתיד ואולי לא . אולי מנה או שתיים יכנסו בכל זאת לתפריטים הקבועים ואולי לא. מה שכן אפשרי הוא להגיע להדסון לפגוש את הטירוף של מתן אברהמס לבשרים, לאכול את אחד ההמבורגרים הטובים בתל-אביב ואת נתחי הבשר הטובים ביותר שאי פעם תתקלו בהם . אפשרי ומומלץ להגיע לברוט ולפגוש את התשוקה של חמישה חברים שהחליטו לעשות ביחד את מה שהם יודעים ועושים הכי טוב – המקום כרגע לוהט! ברוט – נחלת בנימין 36 , פינת מונטיפיורי , תל-אביב 03-5102923 הדסון – הברזל 27, רמת-החייל, תל-אביב 03-6444733

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

w

מתחבר ל-%s