הכיף הגדול במנה הזאת הוא שהיא לא דורשת זמן הכנה ארוך או התעסקות מרובה וביחס של השקעה לעומת תמורה התוצאה הסופית מנצחת בגדול . כמו בהרבה מתכונים פשוטים , היא כן דורשת מרכיבים איכותיים וזה בעצם סוד ההצלחה של המנה . תשקיעו בפילה בקר טרי (ברור שטרי) ואיכותי ותקבלו מנה ברמה של מסעדה . טרטר בקר היא מנה קלאסית שמככבת בתפריטים רבים של מסעדות בארץ ובעולם בגרסאות שונות. בסיסה הוא פילה בקר נא קצוץ ומסביבו תוספות ותיבולים שונים ומגוונים . כמובן שלא המצאתי את הגלגל ,אבל זוהי הגרסה המועדפת עליי, ארוזה בלחמניה, מנה כייפית שתמיד מצליחה וגורמת ל"וואו" אצל כל מי שנוגס בה.
מתכון לשתי מנות :
המצרכים לטרטר
200-300 גרם פילה בקר טרי איכותי (קפוא זו לא אופציה כאן ! )
בצל סגול קטן קצוץ דק
צלפים (כ-12 יח')
יחידה או שתיים של פילה אנשובי איכותי (אופציונלי אם אוהבים)
כפית חרדל דיז'ון חלק
2 כפיות רוטב ווסטרשייר
1/2 פלפל צ'ילי אדום קצוץ (אם אוהבים וכמה שאוהבים )
מלח אטלנטי, פלפל שחור גרוס עבה
"איולי" מהיר
כף מיונז מוכן
1/2 שן שום טריה כתושה
כפית לימון טרי סחוט
קליפת לימון מגוררת
להגשה
לחמניית המבורגר טובה (קנויה מאיפה שאוהבים)
1 חלמון ביצה (שוברים ביצה ומפרידים את החלמון מהחלבון)
אופן ההכנה :
חשוב להכין את המנה בעת ההגשה ולא מראש
מתחילים עם האיולי . מערבבים טוב את כל המרכבים ושומרים במקרר.
קוצצים את פילה הבקר בסכין חדה לקוביות קטנטנות . מוסיפים את כל יתר המרכיבים ומערבבים בעדינות עם הידיים בצורה שהבקר "יקבל" מהכל . במידה ומשתמשים באנשובי יתכן ולא נצטרך להוסיף מלח (לטעום ורק אם חסר להוסיף מעט) . חשוב שהטעם של הפילה בקר יורגש במנה ויהיה הדומיננטי , כל יתר המרכיבים אמורים לתת חיזוק לטעם המקורי וללוות אותו ולא להשתלט עליו . כדאי להוסיף בהדרגה את המרכיבים וכל הזמן לטעום. אם לדוגמא הבצל חריף מידי – לשים פחות . הכל חייב להשתלב בהרמוניה . זהו מוכן . מה שנשאר זה להרכיב את המנה.
פורסים את הלחמניה וצולים כדקה את צידו הפנימי של כל חלק על גבי מחבת פסים או בגריל . זהירות לא לשרוף … מורחים כף מהאיולי על החלק התחתון של הלחמניה ומעל מניחים מהטרטר . במחבת טפלון עם מעט שמן זית מטגנים את החלמון קלות 10-20 שניות ומניחים על הטרטר. אפשר גם להגיש עם חלמון נא לגמרי כמו במתכון הקלאסי למי שאוהב אבל לדעתי החלמון הצרוב והחמים משתלב מצוין כאן .
מחזיקים בידיים ואוכלים לצד כוס יין אדום או לבן , בירה קרה או שפריץ אפרול – הכל הולך 🙂 Bon Appetit !
* אופציה נוספת להכנת המנה היא להחליף את פילה הבקר בשייטל טרי (מעט זול יותר ) שמאופיין בטעמים "חזקים" יותר ונותן תוצאה מצויינת . לגיוון נוסף- במקום לחמניה ניתן להגיש על ברוסקטה שמשתדכת טוב יותר לשייטל .

ואוו לא יכולה להסביר כמה שבא לי לאכול את זה…
גלישה באמצע הלילה זה עסק מסוכןןן
אהבתיאהבתי