כנפיים קוריאניות מטוגנות

מדובר במנת כנפיים שהיא לא פחות ממושלמת, כנראה מהטובות שאכלתי לאחרונה, וכנפיים הן פטיש רציני שלי…
אז מה גרם לי לעוף עליהן ? 🙂
הן קריספיות בטירוף בזכות הציפויי והטיגון הכפול, הן עטופות ברוטב ממכר ודביק (בקטע טוב) שהוא גם חריף וגם מתוק ועם טעמים עמוקים שלא דומים לשום דבר אחר שטעמתם קודם בזכות הגוצ'וג'אנג.
מדובר במחית פלפלים קוריאנים מותססת בעלת טעמים עמוקים וחריפות מעודנת.

את הגוצ'וג'אנג הוספתי למזווה שלי רק בשנה האחרונה. הוא פופולרי במטבח הקוריאני כמו הפיש סוס במטבח התאילנדי. הוא מרכיב חשוב בהכנת הקימצ'י ומשמש גם להכנת פנקייק קוריאני, מנות נודלס ושלל מאכלים ורטבים ביניהם רוטב הכנפיים שמככב לאחרונה בסניפי KFC במזרח.

אז איך מכינים את הכנפיים המטורפות הללו ?

לכנפיים:

1 ק"ג כנפי עוף נקויות וחצוית
1 כף שאוקסינג (יין אורז)
1 כף ג'ינג'ר מגורר
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כוס קורנפלור

לרוטב:

3 כפות קטשופ
2 כפות גוצ'וג'אנג (אם רוצים מעט יותר חריף אפשר 3 כפות)
4 כפות דבש
3 כפות סוכר חום
2 כפות סוייה
1 כפית שמן שומשום
1 כפית חרדל ד'יז'ון חלק
1 כף שום כתוש
1 כפית ג'ינג'ר מגורר
1 כף בצל קצוץ דק

להגשה:

כף שומשום קלוי
בצל ירוק

איך מכינים ? :

בקערה מתבלים את הכנפיים בפלפל שחור גרוס, מלח, ג'ינג'ר ושאוקסינג. מעסים עם הידיים עד שכל הכנפיים מתובלות בהכל.
מוסיפים מעל את הקורנפלור ומצפים את הכנפיים. מנערים עודפי קורנפלור מהכנפיים. אם צריך, ניתן להעזר במסננת. מניחים בצד.


בינתיים מתחילים בהכנת הרוטב. בסיר קטן עם כף שמן מטגנים מעט את הבצל (חצי דקה בלבד, לא לשרוף), מוסיפים את הגינג'ר ואת השום ומטגנים חצי דקה נוספת.
מוסיפים את כל שאר מרכיבי הרוטב ומערבבים כל הזמן עד לרתיחה עדינה ומיד מכבים את האש.

מה שנשאר עכשיו זה לטגן את הכנפיים ולחבר עם הרוטב.
מחממים שמן עמוק בסיר. לקבלת פריכות מקסימלית, הטיגון מצבצע בשני שלבים.
פעם ראשונה בטמפרטורה של 160 מעלות למשך כ-5 דקות, עד שמתחילים להזהיב.
מוציאים ומניחים בצד על נייר סופג.
פעם שניה מחממים את השמן לטמפרטורה של 185 ומטגנים שוב את הכנפיים למשך 2 דקות.

זהו, הכל מוכן. ניתן להגיש את הכנפיים "עירומות" כשהרוטב בצד לטבילה
או (הדרך המועדפת) :
לשים את הרוטב בקערה גדולה , להכניס פנימה את הכנפיים המטוגנות, לתת ערבוב טוב ולדאוג שכל הכנפיים מצופות בכל הטוב הזה.
להעביר לצלחת הגשה ולפזר מעל מעט שומשום קלויי ובצל ירוק קצוץ.
להגיש עם ערימה של מפיות בצד ובירה צוננת. צ'ירס!

את הגוצ'וג'אנג ניתן להשיג בסניפי מזרח ומערב ובחנויות אוכל מתמחות :
http://www.ewi.co.il/

להשאיר תגובה